top of page
Keresés

XI. BLAZEPOD CUP

Frissítve: 2022. júl. 18.

Habár korán reggel elkészült minden a délegyházi pályán, mégis úgy éreztük, mintha a korai tavaszi nap sütött volna le ránk. Kifejezetten örültünk, hogy ilyen jó időben került megrendezésre a XI. Blazepod Cup, hiszen rengetegen látogattak ki a mérkőzésekre.

A játéknap az U7-es és U9-es lurkók meccseivel kezdődött és már az elején lehetett érezni, hogy mindenki meg szeretné nyerni a tornát. Sokszor tátva maradt a szánk, hiszen olyan tehetséges játékosok fordultak meg az eseményen, akiknél biztosak vagyunk, hogy a profi pályafutás felé sodorja őket az élet. Lehengerlő cselek, kiváló csapatmunka és nem szűnő győzni akarás jellemezte egész nap az összes fiatalt.


Kiváltképp örültünk, hogy az eddiginél sokkal népszerűbb volt a Blazepod termékek kipróbálása, hiszen kígyózó sorok alakultak ki, hogy mindenki részt tudjon venni a 'Color Catch' nevű versenyen. A játék célja az volt, hogy a felvillanó podokat fél perc alatt a lehető legtöbbször érintsék meg a szerencsét próbálók, legyőzve ezzel társaikat.


Délegyházán nagyra értékelik az ilyes fajta eseményeket, így hát a város polgármestere is kilátogatott, hogy szemtanúja legyen a kupának. Hozzá kell tenni, hogy nem egyedül érkezett, ugyanis gyönyörű lovas kíséret követte, mely a nap egyik fénypontja is volt.
Az U7-es torna kifejezetten szorosan kezdődött, hiszen egy nagyszerű mérkőzésen a Jászfényszaru VSE tudott nyerni a Főnix-Gold FC csapata ellen.A nap legizgalmasabb meccse, viszont szerintünk a Szigethalom két csapata között zajlott, hiszen a hajrában sikerült csak legyőzni a Szigethalom 1-nek a Szigethalom 2 csapatát 6-5 arányban.


A korosztályban a végső eredmény így alakult:

 1. Jászfényszaru VSE

 2. Főnix-Gold FC

 3. Szigethalom SC 1

 4. Carvalho BLA

 5. Szigethalom SC 2

 6. Délegyháza KSE

Az érmeken és az okleveleken kívül mindegyik csapatból a bírák kijelölték a legjobb játékosokat, akik különdíjban részesültek.

 • Főnix-Gold FC: Doktor Zalán

 • Szigethalom SC 1: Kalicza Martin

 • Szigethalom SC 2: Harka Kevin

 • Délegyháza KSE: Czékmány Rikárdó

 • Jászfényszaru VSE: Hornyák Nimród

 • Carvalho BLA: Klinkó PéterEzzel párhuzamosan kézilabda méretű pályákon folytak az U9-es korosztály párharcai. Itt már a kapusok szerepe is több volt, hiszen nagyszerű lövésekkel kellett megbírkózniuk.Az U9-es mérkőzések közül talán a legizgalmasabb az SC Hírös-ÉP és a Carvalho BLA csapatai közötti megmérettetés volt, melyen egy igazságos döntetlen született 2-2-es eredménnyel.Meg kell azonban említeni, hogy a Jászfényszaru VSE mindegyik csapat dolgát megnehezítette és kellemetlen ellenfelei voltak az élmezőnynek is.A Pereg és a Délegyháza csapatai bátran néztek szembe ellenfeleikkel, viszont ők sajnos kevesebb sikerrel jártak a megmérettetésen. Meg kell azonban említenünk, hogy sportszerűségük és győzni akarásuk példaértékű volt a verseny alatt.A végeredmény így alakult:

 1. Carvalho BLA

 2. SC Hírös-ÉP

 3. Jászfényszaru VSE

 4. Pereg SE

 5. Délegyháza KSE

Ahogy a fiatalabbaknál, itt is volt különdíjasunk, ám ezúttal 3 különboző kategóriában nyertek a gyerekek:

 • Legjobb kapus: Völgyi Zoltán

 • Legjobb játékos: Csépányi-Papp Zétény

 • Gólkirály: Szabó Ádám

Kicsivel 12:00 után már sok emberről lekerült a kabát, nemcsak a szurkolás okozta kimelegedés miatt, hanem az idő is valódi tavaszt hozott számunkra. A jó idővel együtt megérkeztek a délegyházi pályára az U11-es korosztály játékosai és alig várták, hogy hazavihessék a kupák valamelyikét.Itt már félpálya méretű játéktereken folytak a küzdelmek, ahol a csatároknak 5x2-es kapuba kellett bejuttatniuk a labdát. Azonban ez nem volt ilyen egyszerű, hiszen immáron tapasztaltabb hálóőrökkel találták szembe magukat.Rengeteg csoportmeccset néztünk végig, ami közben ugyancsak rákaptak a fiatalok a Blazepod termékekre és a pihenő idő alatt próbáltak egymással pályán kívül is versenyezni.Ahogy azt vártuk, a döntő hozta a legtöbb izgalmat. Az RKSK a II. Kerület csapatával mézkőzött meg. A mérkőzés elején vezetést szereztek a kerületiek, azonban végül a Rákosmentiek 2-1-re nyerni tudtak és elhódították a dobogó csúcsát.A végeredmény:

 1. Rákosmente KSK (Zöld)

 2. II. Kerület UFC

 3. Carvalho BLA

 4. VS Dunakeszi

 5. Mészöly Focisuli

 6. Miklósi GYFE

 7. Jászfényszaru VSE

 8. Rákosmente KSK (fehér)

 9. Délegyháza KSE

Itt sem maradtak el különdíjasaink, akik a következők voltak:

 • Legjobb kapus: Kovács Kristóf

 • Legjobb játékos: Nemes Levente

 • Gólkirály: Ababou Mouloud

Immáron második alkalommal a Blazepod bajnok kihírdetésére is sor került. Itt díjaztuk azokat a játékosokat, akik a 'Color Catch' nevű játékban a legtöbb érintésszámot hajtották végre fél perc alatt. A díjat holtversennyel Piróth Erik, és a közönség soraiból Lajos Anna vihették haza.Köszönjük a Délegyháza KSE csapatának, hogy biztosította a kupához a helyszínt és az összes szülőnek, hogy oly' hangosan és lelkesen bátorították gyerekeiket. Büszkék vagyunk, hogy rendezői lehettünk ennek a nagyszerű alkalomnak.A tornáról készült felvételeket ezen a linken érhetik el.

11 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page