top of page
MNO05984_edited.jpg

FRX BlazePod Kids

Mit várhatunk? Miben fejlődhetnek a gyerekek? A Blazepod a gyermekek személyiségének formálására, fejlődésére, lehetőséget biztosít a fizikai, kognitív, szociális és érzelmi képességek fejlesztésére. 

A kurzusról

Kondícionális képességek: Állóképesség, gyorsaság, erő  

​A mai digitális világban, az a tapasztalat, hogy a gyerekek egyre többet ülnek képernyő és kütyük előtt, és egyre mozgásszegényebb az életmódjuk. Egyre több gyerek küzd hanyagtartással, ezért elsőként gerinc és a törzs izmainak erősödését emeljük ki, ami által javul a testtartásuk. Mivel a játékok valóban tetőtől-talpig átmozgatnak, ezáltal erősödik izomzatuk, edzettebb lesz a vádlijuk a combizmuk, a karizmuk, a hátizmuk, növeli az izomerőt, erősíti a szívet és az érrendszert is. Az izmok erősödése mellett, a hajlékonyságukra is fejlesztően hat.

Mozgáskoordináció, testkép, testtudat

A Blazepoddal a gyerekek az összes végtagjukat átmozgatják. A kezek és lábak használatának összehangolása komoly odafigyelést igényel, ami által mozgásuk koordináltabb lesz különösen a szem-kéz, szem-láb koordináció. Pozitív hatással van a statikus és dinamikus egyensúly kialakítására, annak megtartására. A gyakorlatok közben a gyerekek megismerik testüknek határait, azt, hogy a térben éppen hol van a keze, hogyan tartja fejét, mi a mozgásterjedelme egy adott végtagnak.

MNO05987.jpg
MNO05964.jpg

Térbeli tájékozódó képesség

Ha a gyermek magán tud tájékozódni, akkor a térben is képes lesz rá. A Blazepoddal végzett játékos feladatok rendszeres gyakorlása hozzájárul a lateralitás kialakulásához, segíti a dominancia kialakulását, növeli a gyerekek térbeli orientációját. Csoportban végzett feladatok alkalmával figyelniük kell arra, társaik hol helyezkednek el és milyen sebességgel mozognak, és tudniuk kell alkalmazkodni egymáshoz.

Szocializáció, egymásra figyelés

A Blazepod sokoldalú felhasználásának köszönhetően lehetőség van arra, hogy a gyermekek csoportban és csapatban is együtt tudjanak játszani. Lehetőséget kap mindenki, a közös cél összetartásra buzdítja a gyerekeket, arra, hogy segítsék egymást, hogy a játék közben kommunikáljanak egymással. Nagyszerű lehetőség egy oktatónak a csapatokat megalkotni és figyelni az erő viszonyokra, vagy épp arra hogy összehozzon olyan gyerekeket, akik eddig kevésbé figyeltek egymásra. A csapatban dolgozás során pedig a személyiség is fejlődik folyamatosan.

Önismeret, önkép, önbizalom

A Blazepod-os játékokkal, saját korlátaik és erősségeik megismerése, megítélése által javul önképük, önismeretük. A feladatok rendszeres ismétlése és gyakorlása során a gyerekek megérzik, hogy képesek azok megoldására, és ez folyamatos motivációt ad arra nekik, hogy egyre jobban teljesítsenek. A sikeres feladatmegoldás közben megtanulják, hogyan hozzanak gyors és felelősségteljes döntéseket. Ez magabiztosságot ad számukra, ami az életük minden más területén megmutatkozik majd.

Koncentráció, figyelem, memória

A Blazepod könnyen felkelti és megragadja minden korosztály figyelmét. Használata közben pedig a figyelem folyamatos fenntartására érdekében megtanulják kizárni a külvilág zavaró tényezőit. Figyelmük tartósságára, fókuszáltságára, koncentráltságára, mind pedig a memóriára és az egyidejű többcsatornás figyelem fejlődésére jó hatással van a Blazepod, hiszen egyszerre kell észben tartaniuk pl: azt hogy a bal kézzel csak a piros lámpát, jobb kézzel a zöldet csapják, kéket pedig nem szabad leütni.

Gondolkodás, probléma megoldó készség

A feladatok során a gyerekek fokozatosan próbára tehetik magukat fizikailag, szellemileg, érzelmileg és szociális szempontból egyaránt. Ahhoz, hogy a kapott feladatokat a gyerekek megoldják, szellemi és fizikai készségeik összehangolására van szükségük. Ez segíti a kreatív probléma megoldásukat és serkenti a logikai képességeiket. 

Egyéni és csoportos felhasználás

Az eszköz egyaránt alkalmas egyéni vagy csoportos terápia, fejlesztés, mozgásos óra, edzés, rehabilitáció közben. A változatos, sokoldalú, variálható feladatoknak köszönhetően nagyon sok lehetőség van használni a Blazepodot. Legyen az óvodai vagy iskolai testnevelés óra, gyógytorna, gyerek edzés, mozgásfejlesztő torna, vagy egyéni mozgásterápiák közben is kiváló eszköz, ami színt hoz a foglalkozásokba.

MNO05956.jpg

Kiknek ajánljuk?

Minden pedagógusnak és gyermekekkel foglalkozó szakembernek, aki szeretne fejlődni munkájában, aki szeretné hogy a hozzá járó gyermekek fejlődése egy ilyen innovatív eszközzel is meg legyen támogatva, aki szereti a kreatív és változatos órákat, aki szeretné motiválni a gyermekeket a több mozgásra.

Eddigi kurzusok

Háttér.jpg
Szett.png

Válaszd ki BlazePod szetted a kurzus mellé kedvezményesen!

Ne lógj ki a sorból és gyere el a képzésre úgy, hogy már saját termékeid tudod használni! Hogy segítsünk a döntésben, 15% kedvezményt adunk a kiegészítő szett mellé.

Bulb_icon_fehér.png

Elméleti oktatás

09:00 - 12:30

  • BlazePod megismerése

  • Edzésmódszerek elsajátítása

  • FRX bemutatása

A program

Bulb_icon_fehér.png

Gyakorlati oktatás

13:30 - 16:30

  • BlazePod használata gyerekekre fókuszálva

  • Blazepoddal fejleszthető képességek elméletben és gyakorlatban

  • Kis csoportos feladat gyakorlás

  • Különböző feladatok elvégzése eszközzel

Bulb_icon_fehér.png

Vizsga

16:30 - 17:00

  • Magyar nyelvű

  • Online

  • Telefonon is elvégezhető, de számítógépen ajánlott

Bulb_icon_fehér.png

Ebédszünet

12:30 - 13:30

bottom of page