top of page
Keresés

SPECIÁLIS OLIMPIA

2021. augusztus 26-29-ig Szentesen megrendezésre került a Speciális Olimpia, mely a szellemi fogyatékossággal élő emberek egyenlőségét szorgalmazza a sport világában.

Mivel Szentes jelentős vidéki sportvárosnak számít, így a sport kiváló eszköze lehet a társadalmi tudatformálásnak. A Nyári Nemzeti Játékok eseményeinek megvalósításával pedig nagyszerű lehetőség nyílhat az értelmi fogyatékossággal élő emberek iránti szolidaritás növelésére és az integráció erősítésére.

„A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.”

Több, mint 30 éves a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, röviden az MSOSZ, amely 1989 óta szervezi az enyhe, a közép, a súlyos és a halmozottan értelmi fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

A magyar sportolók a legutóbbi Nyári Világjátékokon, Abu Dhabiban, 2019 márciusában összesen 69 érmet szereztek. A következő Nyári Világjátékokat Németország rendezi, 2023-ban. A Nemzeti Játékokat a nagy világverseny elő-válogatójának is tekintjük.

Összességében egy csodálatos napot tudhatunk magunk mögött. A próbálkozók meglepően ügyesen teljesítették a feladatokat és jó volt látni, hogy mennyi örömöt és mosolyt szerzünk az embereknek. Megtisztelő, hogy egy ilyen jól szervezett rendezvényre vihettük bemutatni eszközeinket, és reméljük a jövőben még sokszor lehetünk jelen az eseményen.

A Blazepod csapata



5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page