top of page
Keresés

Birkózz a BlazePoddal!

A Magyar Birkózó Szövetség is használja a sporteszközünket!



Kaptunk egy megkeresést a Magyar Birkózó Szövetségtől, pontosabban Módos Pétertől, hogy mutassuk be a BlazePodot nekik. Kíváncsiak voltak az eszközre, mivel ők is szeretnék beépíteni mindennapi edzéseikbe.

Számunkra nagy megtiszteltetés és öröm, hogy ezt megtehettük, hiszen a magyar birkózók fejlődése és edzése a mi érdekünk is.


Augusztus 4-én jártunk a körcsarnokban és elvittünk egy pár podot. A bemelegítést sorversenyekkel kezdtük, majd egy color catch feladattal folytattuk. Azonban nem engedtük, hogy egy komoly sportoló akadályok nélkül végezze a feladatot: fekvőtámasz pozícióban kellet végig csinálniuk, ràadásul egymás ellen.

A color catch-et több féleképpen lehet elvégezni, így megmutattunk még egyet mint bemelegítés. Itt egymással háttal voltak és próbálták megakadályozni, hogy az ellenfél megérintse a saját színét.

Ezzel a feladattal, megismerhették, rendkívül fontos a periférikus észlelés és a döntéshozatal már az edzések során is. Jó hangulatban telt el az edzés eddigi része, hiszen a sportolók egyszerre végeztek kemény munkát és élvezték is azt.



A bemelegítés után már olyan gyakorlatokat mutattunk be, amelyek speciálisan fejlesztik a birkózó fogásokat, no meg azokat a készségeket, melyek elengedhetetlen a sportág tökéletesítéséhez. Ide tartozik a reakcióidő csökkentése és más kognitív képességek is.


Itt kifejezetten birkózóknak kitalált gyakorlatokkal készültünk. A játékosnak figyelni kellet az “ellenfél” mögött lévő színekre és arra, hogy melyik oldalt villan fel. A fiúk két fogást választottak. A színek azt jelezték, hogy melyiket kell elvégezni a társukon, a felvillanó pod pedig az irányt definiálta.

Számunkra és a birkózóknak ez volt az egyik legélvezettebb gyakorlat és egyben a legnehezebb, hiszen több mindenre kellet egyszerre figyelni és gyorsan reagálni.





Nagyon reméljük, hogy a birkózó szövetséggel egy szoros kapcsolatot tudunk létrehozni és a sportolók eszközeink által is jobbak lehetnek a jövőben, így az Olimpiára vagy a következő versenyekre küldött sportolók egy lépéssel a többiek előtt lehetnek és több aranyérmet tudnak haza hozni.


Köszönjük!


Nézzétek meg videónkat is!









7 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page