top of page
Keresés

A technológia a sportban lassan mindenki számára elérhető. Ideje alkalmazkodni!A technológia és a tudomány összemosása a fitnesz iparban nem egy újkeletű dolog. Akár a visszaszámláló óra a kosárlabdában, akár az ergonómikusabb, laposabb és kényelmesebb futócipők, de még a GPS bevezetése is már évtizedek óta jelen vannak.


Azóta ezeket a fejlettebb technikákat a professzionális klubok és sportolók számára tették főként elérhetővé, mint például a VO2 Max teszteket, a régi reakció fejlesztő lámpákat, stb... Mivel ezek az eszközök drágák és körülményesek voltak, nem tették elérhetővé olyan embereknek, mint azok a labdarúgó edzők, akik a 10 éves kis lurkókat foglalkoztatták a grundon.


Szerencsére a modern technológia térnyerése, valamint az elmúlt években felbukkanó startupok, hi-tech cégek és innovatív ötletek beáramlása nemcsak a sporttudományt és -technológiát fejlesztik, hanem mindenki számára megengedhetővé teszik.A sport- és fitnesztechnológiák megengedhetővé tétele alatt azt értjük, hogy a legjobb eszközök már nem a top klubok és szervezetek számára vannak fenntartva, amelyek több millió vagy milliárd forinttal fektetnek be edzési központokba és felszerelésekbe. Ezek a technológiák szinte mindenki számára hozzáférhetők, így a csapatok és szervezetek az adott sportágban a sportélelmiszerlánc minden szintjén képesek kihasználni a technológiákat a teljesítmény javítása érdekében. Ide tartoznak az alacsonyabb szintű profi sportcsapatoktól kezdve a félprofi, alulról szerveződő, klubok, egyesületeken át a néhány főt foglalkoztató szabadidős centerekig. A sporttechnológiák alkalmazása a fiatalabb generációk fejlődési folyamata szempontjából kritikus és arra késztetik őket, hogy pár éves koruktól kezdve élvonalbeli sportolókká váljanak. Plusz löketet adhat nekik abban, hogy jobban felkészültek legyenek, mire elérik a magas szintű sportolást és fitneszt.


Úgy tűnik, hogy a sport világa egyenesen ebbe az irányba halad és átveszi a legtöbb piacra kerülő technológiát. Ugyanakkor a fitneszipar statisztikák szerint nem szívesen követi ezt a példát. Sokan még mindig a régi módszerek, a hagyományos edzési termékek – súlyok, futópadok, stb. – iránt érdeklődnek, miközben bizonyos technológiákat befogadnak, például hordható, pulzusszám és távolság mérő okos eszközöket.


Itt az ideje, hogy a fitneszipar nagy lépést tegyen a technológiai forradalomban. Erre a tényre még jobban rávilágított a COVID-19 világjárvány, amely arra kényszerítette az edzőket, hogy a szabadban, online és új eszközökkel eddzenek. Az oktatóknak azonban nem szabad szkeptikusnak lenniük ezekkel az új technológiákkal, azok képességeivel, hordozhatóságukkal vagy áraikkal kapcsolatban. Tulajdonképpen most könnyebb, mint valaha. Kihasználhatják az az új technológiák adta lehetőségeit és új ügyfeleket vonzhatnak be a vonzó és innovatív eszközökkel, akár a régi edzésmódszerek összekombinálásával, hogy frissítsék a gyakorlat állományukat.Az olyan innovatív eszközök, mint a BlazePod pénztárcakímélő megoldás a versenytársakkal szemben arra, hogy kisebb csoportokat foglalkoztassunk vagy egyénileg dolgozzunk sportolókkal. A Flash Reflex Training a BlazePod által kifejlesztett és a BlazePod applikációval működtetett edzésfajta, mely kiváló lehetőség bármilyen korosztály motiváltan tartására és arra, hogy az edzések változatosak és olykor szórakoztatóak legyenek. Kifejezetten jó tulajdonsága a BlazePodnak, hogy a Podok kicsik, hordozhatóak és bárhol alkalmazhatóak - főleg azoknak lesz ez hasznos, akik a COVID járvány alatt kénytelenek voltak változtatni az edzés szokásaikon -, így ha az edzők messzire utaznak a játékosokkal, vagy a személyi edzők házhoz mennek, hogy foglalkoztassák az ügyfeleket, mindig elérhető lesz számukra.


Az alkalmazás és a Podok kombinációja nemcsak korlátlan számú gyakorlat lehetőségét és az ügyfelek motiválását adja, hanem azt is bebizonyítja nekik, hogy a BlazePoddal végzett feladatok alatt fejlődnek is. Már évek óta azzal az egyetlen módszerrel lehet bizonyítani a fejlődést a mozogni vágyóknak, hogy megnézhetik magukat a tükörben - "Úgy látom, mintha leadtam volna pár kilót! Bár lehet csak a fények miatt tűnik úgy?...". Ma azonban a fejlődést számokkal is alátámaszthatjuk, hiszen a BlazePod applikációban élőben követhetjük az ügyfelek teljesítményét akár ezredmásodperc pontosságig.A világ jelenleg is az innováció hullámait lovagolja meg, amely így életünk mindennapjaira is hatással van. Miért ne ragadjunk meg egy szörfdeszkát és sodródjunk mi is az árral? A technológia fejlődése mostmár mindenki számára elérhetővé tette, hogy saját területén forradalmi változásokat adaptálhasson. Itt az ideje annak, hogy a fitneszipar minden edzője, oktatója és sportolója befogadja ezt a technológiát és egy új szintre emeljék a fitnesz tudásukat!

39 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page