top of page
Keresés

A technológia a sportban lassan mindenki számára elérhető. Ideje alkalmazkodni!A technológia és a tudomány összemosása a fitnesz iparban nem egy újkeletű dolog. Akár a visszaszámláló óra a kosárlabdában, akár az ergonómikusabb, laposabb és kényelmesebb futócipők, de még a GPS bevezetése is már évtizedek óta jelen vannak.


Azóta ezeket a fejlettebb technikákat a professzionális klubok és sportolók számára tették főként elérhetővé, mint például a VO2 Max teszteket, a régi reakció fejlesztő lámpákat, stb... Mivel ezek az eszközök drágák és körülményesek voltak, nem tették elérhetővé olyan embereknek, mint azok a labdarúgó edzők, akik a 10 éves kis lurkókat foglalkoztatták a grundon.


Szerencsére a modern technológia térnyerése, valamint az elmúlt években felbukkanó startupok, hi-tech cégek és innovatív ötletek beáramlása nemcsak a sporttudományt és -technológiát fejlesztik, hanem mindenki számára megengedhetővé teszik.A sport- és fitnesztechnológiák megengedhetővé tétele alatt azt értjük, hogy a legjobb eszközök már nem a top klubok és szervezetek számára vannak fenntartva, amelyek több millió vagy milliárd forinttal fektetnek be edzési központokba és felszerelésekbe. Ezek a technológiák szinte mindenki számára hozzáférhetők, így a csapatok és szervezetek az adott sportágban a sportélelmiszerlánc minden szintjén képesek kihasználni a technológiákat a teljesítmény javítása érdekében. Ide tartoznak az alacsonyabb szintű profi sportcsapatoktól kezdve a félprofi, alulról szerveződő, klubok, egyesületeken át a néhány főt foglalkoztató szabadidős centerekig. A sporttechnológiák alkalmazása a fiatalabb generációk fejlődési folyamata szempontjából kritikus és arra késztetik őket, hogy pár éves koruktól kezdve élvonalbeli sportolókká váljanak. Plusz löketet adhat nekik abban, hogy jobban felkész